Omývání plastových obložení

Jak levně a rychle udělat ze staré a zašlé budovy novou, čistou a hezky obhospodařenou

, ,

Předchozí článek na našem blogu byl určen všem, kteří prodávají nemovitost, například rodinný dům. Dnešní příspěvek na blogu Umyjemto bude naopak nejvíce užitečný pro ty, kteří koupili nebo třeba zdědili dům, který není co se týče vzhledu zrovna v nejlepší kondici, a oni to chtějí napravit. Působí váš dům neudržovaným dojmem? Byli byste raději, kdyby zářil široko daleko čistotou? Řešení, jak na udržování čisté budovy, je snadné, rychlé a vůbec ne drahé.

Nejprve si vyjmenujeme několik hlavních příčin, které mohou za to, že dům působí staře, zašle, zkrátka nevzhledně. Nečistoty na fasádách a střechách můžeme rozdělit do několika skupin. Za prvé, zčernalé vrstvy prachu, smogu, kouře a dalších částic. Takovéto postižení hrozí nejvíce domům, které se nacházejí v oblastech s intenzivním průmyslem nebo automobilovým provozem. Nejčastěji se tedy jedná o velká města, případně o domy sousedící s dálnicemi nebo s velkými továrnami, elektrárnami a těžkým průmyslem. Za druhé je to zeleně zabarvené znečištění, způsobené množením různých organismů – řas, hub, plísní a také mechů. To se nejčastěji začne objevovat na severní straně domů, které se nacházejí v místech blízko přírodní vegetace. Obecně jsou to ta místa, kde se více drží vlhkost. Ta je aktuálně častokrát problémem pro fasády zateplené polystyrenem. Takové zdi nedýchají a vlhkost zadržují více. Za třetí jsou to různé usazeniny převážně přírodního materiálu – spadané listí, větvičky, ptačí trus, plevel apod.

Nejrychlejším a nejlevnějším způsobem, jak obnovit vzhled špinavého domu, je najmout si profesionální firmu, která vám odborně vyčistí fasádu, umyje střechu a případně vás také může zbavit špíny na dlažbě, příjezdově cestě, terase, v okapech apod. Někdo by se mohl pozastavit nad tvrzením, že nejlevnější způsob je najmutí si firmy. Cožpak bych si to nemohl zadarmo udělat sám svépomocí? I kdybychom nepočítali váš drahocenný čas, který tím strávíte (a věřte nám, že bude řádově delší, než když to provedou profesionálové), čištění fasády a střechy patří mezi činnosti, které není vhodné dělat svépomocí nebo které svépomocí nejde udělat dobře. Proč? Důvodů je vícero. Zejména v oblastech s hustou zástavbou je problém s dostupností míst, které je potřeba vyčistit. V takovém případě je pak čištění s výškovou technikou jediný způsob, jak se špíny zbavit. Profesionální výšková technika není zrovna obvyklým vybavením domácnosti a její vypůjčení by vás vyšlo neúměrně draho, nemluvě o dovednosti ji ovládat a související bezpečnosti. Umyjemto vám provede vyčištění celého domu rychle, bezpečně, bez starostí a profesionálně. Výškovou techniku si půjčujeme za nejnižší možné náklady. Náš personál je vyškolený v jejím ovládání, dostaneme se všude bez lešení. Dále je to samotná čistící technika. Například v případě rozmnožených zelených kolonií organismů je potřeba se zbavit neviditelných spór – a to nejde udělat ručně, mechanickým oškrábáním, je nutné strojové čištění za pomocí tlaku a vyšší teploty. Toto vše jsou věci, které lze svépomocí dobře udělat opravdu jen stěží. Čištění fasád a střech od Umyjemto je perfektní způsob, jak dostat zašlý špinavý dům do perfektního stavu za zlomek ceny.