Jak přilákat nové nájemníky. Věděli jste že i panelák může vypadat jako nový?

Že není možné, aby starý bytový dům, zašlý desítkami let a prachem dávno zrušených dolů, vypadal jako nový? Jste zvědaví na původní barvu, kterou měl váš dům před padesáti lety a máte pocit, že zanesená fasáda není nejzdravější? Podívejte se, co dokážeme.

Zateplovali jste před více než pěti lety?

Je čas na obnovu ochranného nástřiku.

V současnosti již dodavatelé zateplení uvádí i způsoby, jak konzervovat a ošetřovat novou fasádu. Před několika lety to nebylo běžné a mnohokrát se na to přišlo, až když se vyskytly první problémy se zeleným povlakem.

Zateplení zhoršuje nebo úplně zamezuje dýchání fasády, a tím vznikají vhodné podmínky pro růst řas a mikroorganismů. Nejčastěji je poznáte podle zeleného povlaku, který se začne objevovat na severní straně domu, teda tam, kde je málo slunečního tepla a fasáda nestíhá proschnout.

Nedovolte plísni proniknout do bytů!

Je důležité věnovat zateplené fasádě alespoň minimální péči jednou za pět let. To znamená umytí nečistot, při použití tlaku a teplé vody, a následně nástřik ochranným prostředkem, který i navzdory vlhkému prostředí zamezí vzniku kolonií řas, plísní, lišejníků a podobně.

Je dobré vědět, že spóry těchto hub pronikají i dovnitř bytů, např. během větrání nebo světlíkem a nejsou zdravotně nezávadné. Usadí se v kuchyni či spíži, nebo je lidi vdechují do plic a trpí pak vleklými nenápadnými obtížemi. Čistit zateplenou fasádu pravidelně je tedy důležité.

Nejen zdravotní potíže ale i zrádné trhliny

Nečištěná fasáda pracuje, protože tomu nebráníme. Po zhruba 12 až 15 letech, pokud ji necháte jen tak, se začnou objevovat mikrotrhliny v omítce. Tyto se postupně zvětšují, v zimě naplněné vodou zamrzají, a časem se stane, že jen vyčištění fasády nepostačí, omítka začne opadávat a musí se nákladně opravit. Vyčištění po takové době často není možné bez následného nátěru.

5 důvodů, proč vzniká nebezpečná zelená fasáda

  1. Neustálé zamokření na severní straně domu, zeď nestíhá proschnout.
  2. Přítomnost vysokých stromů a zeleného porostu, odkud se mikroorganismy snadno šíří.
  3. Dům postavený ve vlhkém údolí, nebo dlouhodobě ve stínu.
  4. Dům je u řeky, pod skálou nebo v záplavové oblasti.
  5. Zateplený dům, jehož fasáda přestala po zateplení dýchat, a vytvořilo se na něm vlhké prostředí.

Začněte již teď, zkouška je zdarma!

Zavolejte nám, abychom přijeli na obhlídku, kde provedeme zkoušku a kalkulaci zdarma. Vše je nezávazné: přijedeme, vyčistíme kus zanesené plochy, abyste viděli, jaký bude výsledný stav, a uděláme vám na místě kalkulaci. Společenství vlastníků nebo družstvo může pak svolat schůzi a výběrové řízení. Ze zkušenosti víme, že se to může protáhnout i na 3 měsíce, tak je dobré začít co nejdříve. Hlavně v zimních měsících, tj. na first minute objednávky, poskytujeme speciální slevu.

Naši zákazníci jsou vždy 100% spokojeni s realizací a na trvalost antimikrobiálního nástřiku poskytujeme pětiletou záruku.