Jak rychle prodat nemovitost?

,

Každý, kdo prodává svou nemovitost, si jistě přeje, aby to proběhlo rychle, bez prodlev a bez potíží. Může se však stát, že dům či byt dlouhodobě zůstane „viset“ na realitních serverech bez odezvy od řádných zájemců. A ztráty na penězích za provoz nemovitosti, která však není využívána, nebo ztráty času při komunikaci s nerozhodnými zájemci narůstají. Pokud tato smůla potkala zrovna Vás, pokračujte ve čtení. V dnešním článku na blogu Umyjemto se podíváme na způsoby, jak nemovitost prodat rychle a zároveň dobře, aniž byste museli jít dolů s cenou. Tipy v článku jsou vhodné také pro všechny, které prodej nemovitosti teprve čeká. Zjistíte, jak se můžete dopředu co nejlépe připravit, aby to proběhlo hladce.

Na začátek je nejprve nutné si uvědomit hlavní rysy, které o prodeji rozhodují. Kromě ceny, samotné nemovitosti a dalších samozřejmých rysů je nejzásadnější vzhled prodávaného bytu či domu. S prodejem domu je to jako s prodejem čehokoliv jiného: to, zda něco koupíme nebo ne, je značně ovlivněno psychologickými faktory. Kupujeme na základě emocí, které v nás prodávaná nemovitost vyvolává. Velice důležitý je v tomto ohledu hned první dojem, který jsme při pohledu na nemovitost získali. A s čím se v případě nemovitostí setkáváme nejdříve? S fasádou a střechou. Pokud tedy chcete svou nemovitost prodat rychle a výhodně, musíte dbát na to, aby vzhled fasády a střechy zájemcům co nejvíce lichotil.

Jak lze zajistit, aby vzhled fasády a střechy co nejvíce lahodil oku? Co můžete udělat pro to, aby vaše fasáda a střecha byla krásná, upravená a působila udržovaně? Aby si potenciální zájemci při prvním pohledu na vaši nemovitost v duchu okamžitě řekli „Tady chci bydlet!“? Za nás můžeme jen doporučit profesionální vyčištění fasády i střechy. Jde o cenově výhodnou službu, která se vám při prodeji nemovitosti rozhodně vyplatí.

Naši technici dokáží umytím vrátit fasádě vzhled a ta bude vypadat jako na začátku, když byla ještě nová. Proudem horké vody odstraníme z fasády vrstvy zašlého prachu, smogu či výparů, veškerý organické povlak a všechny další nečistoty. Původní barva fasády poté znovu bude zářit v celé své kráse. Rovněž umytí střechy od špinavých vrstev nebo třeba mechů zajistí, že střecha bude vypadat jako nová – jako by ji právě postavili nebo celou zrekonstruovali. Jak obrovský vizuální rozdíl umytí fasády a střechy způsobí, se můžete přesvědčit ve fotogalerii u tohoto článku.

Vyčištěná nemovitost bude všem vysílat signál, že se o ni její majitel pečlivě stará a že rozhodně stojí za koupi! Je to stejné jako s autem. Pokud ho před prodejem „vymydlíte“, rychleji a za více peněz ho prodáte. Zkrátka, jestliže chcete rychle a dobře prodat nemovitost, je vyčištění fasády a umytí střechy nutnost.