Anti-graffiti nátěr realizujeme na všech typech povrchů jako ochranu před znehodnocením fixami a sprejovými barvami. Zvláště se vyplatí tento nátěr použít na exponovaných místech a budovách s “přitažlivými” hladkými obklady. Taky na pomníky a památníky, v podchodech a kolem nádraží, na nově natřených fasádách jasných barev a všude tam, kde je riziko konfliktu cítění majitele nemovitosti s urbánní mladou kulturou.

Odstranění graffiti pokud již vzniklo je proces odstranění nápisu do co nejtenčí vrstvy s ohledem na podkladovou omítku či obklad tak, aby nebyly poškozeny, a následnou renovaci, ať už zatřením omítky krycí barvou nebo relativně nákladnou mineralizaci povrchu pokud jde o mramor a přírodní materiály.

Je výhodnější použít anti-graffiti ochranu dřív, než bude nutné složitě řešit odstranění graffiti na nechráněném povrchu, jehož úspěšnost se z důvodu vysoké odolnosti sprejových barev a poréznosti stěn, omítek a fasád pohybuje mezi 60 a 90 procenty.

Ochranným anti-graffiti nátěrem nebo nástřikem je možné pokrýt jakoukoliv budovu a povrch do libovolné výšky. Zaschnutí případných barev a fixů v budoucnu to sice nezabrání, ale maximálně zjednoduší vyčištění fasády, na jejíž umytí pak postačí běžné mycí prostředky, voda a tření, popř. vysokotlaký čistič – ale už bez použití drahé chemie.

Anti-graffiti nátěr je hydrofobní, odpuzující vodu, a výborně chrání povrch i před obyčejným znečištěním pocházejícím z okolního prostředí.

Podstatou anti-graffiti systému, který používáme, je povlak, který na budově zůstává a nezmizí s prvním umytím. Dlouhodobě chrání neviditelnou nepřilnavou vrstvou podklad, na který byl aplikován.