Pak si přečtěte, co určitě nesmíte zapomenout předložit na nejbližší schůzi družstva nebo společenství vlastníků!

Vypadá panelový nebo bytový dům, jehož jste nájemníky tak, že nejlepší časy má rozhodně dávno za sebou? Jeho fasáda je za dlouhé roky zašlá do té míry, že si nejste jisti její původní barvou? Anebo jste před pár lety celou fasádu zateplovali, ale už se na ni stihl objevit ošklivý nazelenalý povlak? Zkrátka… myslíte si, že by Váš bytový dům mohl vypadat lépe? Pokud ano, určitě nepřestávejte číst!

Fasády bytových domů a zdraví jeho obyvatel

Ale vzhled fasády bytového domu zdaleka není to nejdůležitější, s čím může naše firma Umyjemto Vašemu bytovému družstvu nebo společenství vlastníků bytových jednotek pomoci. Říká se, že to nejdůležitější, co máme, je zdraví. A ačkoliv to nemusí být na první pohled zřejmé, nazelenalý povrch fasády může mít na zdraví neblahý vliv.

O co se vlastně jedná, když hovoříme o zeleném povrchu na fasádě? V současnosti jsou fasády většiny domů izolovány zateplením. To však kromě benefitů v podobě ušetření peněz na energiích sebou nese jedno negativum. Zateplení zhoršuje přirozenou cirkulaci vzduchu v rámci zdí. Tím pádem má celý fasádní systém větší tendenci ke vznikání a zadržování vlhkosti, což je přesně ten typ prostředí, ve kterém se snadno šíří škodlivé mikroorganismy. Zelený povrch na fasádě není nic jiného než usazeniny vzniklé z těchto množících se mikroorganismů – od plísní, bakterií nebo kvasinek různých typů přes všemožné houbové spóry, až po řasy či lišejníky. A jak je všeobecně známo, tyto typy mikroorganismů jsou pro lidský organismus toxické. Jako „první na ráně“ jsou ohroženy naše dýchací cesty, neboť spory těchto mikroorganismů unikají do ovzduší, a poté při větrání skrze okna a jiné ventilační otvory vstupují do životního prostředí v našich bytech. Ale neplatí to samozřejmě jen o dýchacích cestách. Jakmile se pohybujete v prostředí s vyšší koncentrací škodlivých plísní a podobně, ohroženo je zdraví celého organismu.

Naše služby pro Vaše bytové družstvo nebo SVJ

Tomu všemu je však velmi jednoduché zabránit. A to my v Umyjemto víme velice dobře, protože jsme specialisté na řešení takovýchto problémů! Při poskytování profesionálních služeb v oblasti umývání fasád i jejich nátěrů je Vaše bytové družstvo nebo společenství vlastníků bytů pro nás vždy na prvním místě. Jakmile nám zavoláte, nejprve zcela nezávazně přijedeme na obhlídku Vašeho bytového nebo panelového domu, zjistíme aktuální stav a na kousku znečištěného povrchu Vám názorně ukážeme, jak bude vypadat výsledek čištění. Následně Vám formou kalkulace ceny nabídneme řešení na míru. Toto vše je z naší strany zcela bezplatné a nezávazné. Další kroky jsou poté na Vás.

Když budete mít v ruce cenovou kalkulaci služeb a případně i fotodokumentaci bezplatné zkoušky mytí, můžete pak v rámci svého společenství vlastníků jednotek či bytového družstva svolat schůzi nebo výběrové řízení. Tento celý proces může nějakou dobu trvat, proto doporučujeme začít co nejdříve, ideálně ještě před hlavní sezónou nebo na jejím začátku.

Kvalitní nátěr v případě vážnějšího poškození fasády

Říkáte si, že pouhé umytí ošklivou a roky zanedbávanou fasádu Vašeho bytového nebo panelového domu nemůže „zachránit“? Že je to málo? Pokud s našimi službami nemáte žádnou zkušenost, asi se budete divit, jak moc dokáže jakákoliv fasáda „prokouknout“ jen po pouhém umytí. V tom případě nejlépe uděláte, když se o výsledcích mytí a čištění fasád sami přesvědčíte ve fotogalerii „před a po“ níže pod tímto článkem. Avšak i my, jakožto specialisté na údržbu fasád bytových domů, dobře víme, že pouhé umytí fasády někdy zkrátka nestačí. Co dělat v takovém případě? Ano, hádáte správně, je potřeba fasádu nově natřít. I v tomto Vašemu bytovému družstvu nebo společenství vlastníků může Umyjemto dokonale posloužit!

Fasády natíráme těmi nejkvalitnějšími barvami značky Kabe Farben. Certifikovaná technologie těchto nátěrových systémů je původem doma ve Švýcarsku. Na švýcarském trhu tato značka se svými inovativními technologiemi vítězí nad konkurencí již mnoho desetiletí. Čili, pokud již není možné narušenou barvu fasády zachránit, nemůžete pro svůj dům a zdraví jeho obyvatel udělat nic lepšího, než využít naši službu natírání fasád bytových domů. Kromě nepřekonatelné stálobarevnosti a snadnosti nanášení se fasádní barvy Kabe Farben vyznačují samočistícím efektem a hlavně také zvýšenou odolností proti všem nečistotám. Vaše fasáda bude do budoucna o to více chráněna před různými řasami, plísněmi a dalšími mikroorganismy, které škodí zdraví.

S námi neuděláte chybu!

Výčet výhod, které Vašemu družstvu nebo společenství vlastníků přinese spolupráce s naší firmou, tímto však rozhodně nekončí. Tím, že necháte nový nátěr na nás, máte na několik let dopředu kompletně vyřešeny jakékoliv starosti ohledně údržby fasády. Toto vám stvrdíme zárukou na nátěr přímo od výrobce, a to dokonce na celých 5 let od provedení práce. Cena nátěru se může jevit ze začátku vyšší, ale když si sečtete všechny uvedené výhody, každému musí vyjít, že spolupráce s Umyjemto se vyplatí. Stejně jako u čištění platí i u nátěrů, že naši experti před samotnou domluvou na zakázce nejprve přijedou k Vašemu objektu, kde zkontrolují stav fasády a navrhnou řešení na míru. A toto vše zcela zdarma! Dáváme tím prostor Vašemu společenství vlastníků jednotek či bytovému družstvu, abyste před závazným rozhodnutím měli po ruce všechny nezbytné informace a podklady. Víme dobře, že Vám takto velmi usnadníme veškerá jednání o výběru dodavatele. Takže, co Vám brání nám zavolat na bezplatnou linku nebo vyplnit kontaktní formulář, na nějž se Vám sami ozveme? 🙂 Lepší nabídku nenajdete!